En av de vanligaste frågor vi får är varför man inte kan koppla sitt betalkort till en wearable med Fidesmo iPhone appen. Anledningen är väldigt simpel: Apple tillåter oss inte.

Även om Apple öppnade upp för mer avancerade NFC teknologier på deras ramverk med introduktionen av iOS 13, så satte dom samtidigt restriktioner på betaldelen av NFC. Detta innebär att alla försök att integrera med "AID:s" (kommandon för NFC funktioner) som riktar sig mot betalningar blir blockerade. Vi har haft flera diskussioner med Apple för att få tillgång till dessa NFC funktioner. Det pågår även en stor motion världen över i relation till just detta, speciellt i Europa. Sedan January 2020 är det obligatoriskt enligt lagar i Tyskland att tillgång till dessa AID:s ska ges till banker och "wallet providers", som oss. Tills dess kan vi bara erbjuda våra användare att använda våra redan tillgängliga lösningar för att ansluta sin betalkort till wearables:

Via våran Android App, eller vid utcheckning när du köper din wearable online.