Har din ring eller wearable slutat fungera?

Du har förmodligen fått ett e-postmeddelande från donotreply@fidesmo.com med rubriken "Action required: Aktivera betalningar på din wearable".  Oroa dig inte, vi förklarar varför och hur du löser det!

Varför?

För att skydda dina betalningar från bedrägerier begränsar Fidesmo Pay antalet PIN-fria transaktioner, eller ackumulerade utgifter, som kan göras utan identitetskontroll. Detta görs på uppdrag av vissa banker som en del av EU-förordningen PSD2. Du kommer inte att kunna utföra några ytterligare betalningar förrän du har slutfört de steg som beskrivs nedan.

Läs mer här om de gränser som utlöser begäran om PIN-kod.

Vad behöver du?

Eftersom vi måste bekräfta att den bärbara enheten är närvarande behöver du ha den bärbara enheten i handen tillsammans med en telefon med NFC-funktioner.

Du kan kontrollera om din Android-enhet är kompatibel på den här webbplatsen

Om du använder en iOS-enhet bör du notera att alla iPhones från iPhone 7 och framåt har denna funktion.

Hur löser man det?

Här är instruktionerna för hur du återaktiverar betalningar på din bärbara enhet. Processen är snabb, enkel och säker!

1. Om du inte har gjort det än, ladda ner Fidesmo-appen från Apple App Store eller Google Play Store och anslut din bärbara enhet till appen.

2. På din telefon öppnar du e-postmeddelandet från donotreply@fidesmo.com i din inkorg med rubriken "Action required: Aktivera betalningar på din wearable".

3. Klicka på knappen "Aktivera betalningar" i det.

4. Fidesmo-appen kommer att öppnas. Följ instruktionerna på skärmen. När du uppmanas att hålla din wearable mot telefonen, gör det. Om du har problem med att hitta NFC-antennen kan du läsa den här artikeln.

5. När vi har verifierat att wearable är närvarande är processen avslutad och du kan fortsätta använda din wearable för betalningar.

Hur kan jag förebygga det?

Om du gör en betalning som kräver din PIN-kod (transaktionsbeloppet varierar från land till land) med din ring eller bärbara enhet innan du har nått gränsen, återställs räknaren så att du kan fortsätta betala utan att nå gränsen där det extra verifieringssteget behövs.

Läs mer här om de gränser som utlöser begäran om PIN-kod.