NFC-antennen på telefonen kan vara placerad på olika ställen (Samsung-användare hittar den här).  Därför är det oftast bäst att långsamt föra ringen över telefonens baksida, från mitten till toppen. När du känner en liten vibration har en NFC-anslutning upprättats.

För att få en bättre uppkoppling under processen bör du ta bort ditt mobilfodral om du har ett sådant.

Android

För att undvika problem under operationen, placera din ring eller wearable på ett bord och placera sedan telefonen med antennområdet mot det så att varken telefonen eller ringen/wearable rör sig under processen.

Om du har problem med anslutningen kan du separera ringen från telefonen. Du kan använda ett föremål som är större än ringen eller en bärbar sak för att hålla telefonen.

iPhone

NFC-antennen på iPhone-telefoner är alltid placerad på telefonens övre baksida. Se bilden nedan.